Vores medarbejdere!   Lugning!   Optagning af Bøg

Rensning   Stiklingebedet!   Skæring af stiklinger!

Udplantning   Indkørslen!   Vores skilt!

Planteskolen og familiefirmaet Nielsens Planteskole Holsted blev startet i 1972 og har siden da været drevet af Peter Pagh Nielsen og Dine Nielsen. Familien har en stolt tradition for produktion af planter og der eksisterer i Sydvestjylland flere 'Nielsens Planteskoler'. Bl.a. i Varde (Claus S. Nielsen), i Esbjerg (Hans Peter og Poul Anker Nielsen) og i Sig (Knud S. Nielsen).

Oprindeligt blev familiefirmaet startet i Ho af Niels Cornelius Nielsen, der solgte mange hvidgran til Fanø og det øvrige Vestjylland. Hans ældste søn Hans Peter Nielsen købte i 1909 et husmandssted på Varde Nørremark, hvor han startede Handelsgartneri og Planteskole. Den ældste søn her, Anker, startede planteskole i Esbjerg og to andre sønner Aksel og Christian overtog planteskolen i Varde. Det er sønner af de sidste tre, der i dag driver planteskolerne....

Vi lægger stor vægt på at opnå en ensartet høj kvalitet og effektiv hurtig levering, og har derfor altid fokuseret på at få de dygtigste medarbejdere. Det er en vigtig opgave at give medarbejderne de bedst tænkelige færdigheder indenfor faget. Vi har haft adskillige dygtige gartnere og lærlinge gennem planteskolens historie og modtager til enhver tid gerne uopfordrede henvendelser og ansøgninger fra friske folk med mod på et udviklende friluftsarbejde året rundt!

Vi forsøger til stadighed at være på forkant med udviklingen både hvad angår teknologiske fremskridt på maskinsiden som med henblik på nye dyrkningsmetoder og nyudviklede plantesorter.

Produktionen på Nielsens Planteskole i Holsted er i dag specialiseret i hårdføre barrodsplanter til skov landskab og hække. Planteskolen er med i Herkomstkontrollen for skovplanter og specialiserer sig også i de af Frøkildeudvalget udpegede landskabsplanter, der egner sig bedst til klimaet her. Ligeledes producerer vi de nyeste Dafo-planter (Dansk Forskning), med kloner af de bedste havesorter.

Der er produktion af ungplanter og bunddækkeplanter til eksport, som sker gennem Danplanex til planteskoler især indenfor de nordiske lande.

Firmaet producerer pr. år ca. 1 mio. frøplanter og ca. 1 mio. stiklingeformerede planter, men lægger absolut mere vægt på kvalitet end på kvantitet.


Forside
Firmaprofil
Tilbudsliste
Produkter
Nyheder
Links


Kontakt:
Peter Pagh Nielsen
Skolegade 50
6670 Holsted
Tlf.: 75392299
Fax.: 75393427

Webmaster:
Frederik Pagh Nielsen